Lenen pay-as-you-borrow


Moet ik een abonnement afsluiten om kleding te lenen?

Per eind 2019 bieden we niet langer abonnementen aan. We hebben een simpeler en flexibeler systeem ontwikkeld (pay-as-you-borrow), waarbij je iets leent, terugbrengt en exact afrekent voor de periode dat je het thuis hebt gehad. Simple as that.
Om te starten met lenen betaal je alleen nog eenmalig €10 waarmee je life-time lid van ons bieb wordt en altijd kan lenen wanneer jij daar zin in hebt.

Kan ik uit de hele collectie kiezen?

De gehele kledingcollectie is te leen. Daarnaast hebben we ook een aanbod van accessoires, zoals tassen, sjaals en mutsen, die je kunt lenen. Enkele artikeln in de winkel zijn te fragiel, of lastig te reinigen, waardoor deze alleen te koop worden aangeboden. Denk hierbij aan schoenen, oorbellen en zonnebrillen.

Kan ik zowel online als offline lenen?

Je kunt online lenen altijd combineren met een bezoekje aan onze library. In je account heb je altijd toegang tot jouw actuele leengegevens.

Kan ik het lenen tijdelijk pauzeren?

Ja hoor, dat gaat vanzelf. Wanneer je besluit even niets te willen lenen ziet ons systeem dat je niets in je bezit hebt, en wordt er ook niets in rekening gebracht. Houd er wel rekening mee dat de betalingen altijd achteraf lopen. Dus wat je bv. in april hebt geleend wordt in mei afgeschreven van je rekening.
 

Kopen


Is de hele collectie te koop?

Ja, alles in de collectie is zowel te koop als te leen.

Krijg ik een korting als ik eerst iets leen en daarna wil kopen?

Yes! Dan spaar je voor try-before-you-buy korting. Wanneer je een item voor een minimale periode van 1 maand aaneengesloten leent krijg je 10% korting op de verkoopprijs. Na 2 maanden 20%, 3 maanden 30% etc. Tot een max van 50%. 
 

Lenen algemeen


Hoe kan ik kleding lenen?
 
Je kunt bij LENA lenen door je in te schrijven bij onze bieb. Inschrijfkosten zijn eenmalig €10. Hiermee ben je lifetime lid van onze bieb en ben je startklaar om te lenen.
Alle kledingstukken hebben een aantal credits. Je betaald deze credits per dag. Zo betaal je bijvoorbeeld voor 2 credits €0,50 per dag.

Je kunt kleding zo lang lenen als je wilt, en we rekenen per kalendermaand het verschuldigde bedrag af. Er geldt een minimale leenperiode van 14 dagen waarin je wel zo vaak mag wisselen als je wilt.

Moet ik inschrijfkosten betalen als ik iets wil lenen?
 
Om te kunnen lenen betaal je éénmalig €10 inschrijfkosten en dan ben je lid van onze bieb.
Na je inschrijving kun je altijd gebruik maken van onze leendiensten. Je inschrijving blijft altijd geldig, ook wanneer je een tijdje even niets leent.

Kan ik ook reserveringen plaatsen?

Ja, dit kan als je de reservering wilt ophalen bij ons in de library. Je maakt een reservering door het plaatsen van een order. De ophaaldag is de eerstvolgende dag dat we open zijn.  Is het kledingstuk niet wat je ervan verwacht en wil je het niet lenen of kopen? Geen probleem! Dan rekenen we alleen voor de dagen vanaf de ophaaldag. Dus stel dat een kledingstuk 4 credits is en je komt op de ophaaldag zelf, dan ben je €1 kwijt voor de reservering.

Hoe vaak mag ik komen wisselen?
 

Je mag je geleende kleding zo vaak wisselen als je wilt en daar rekenen we geen extra kosten voor.

Als ik online een bestelling plaats om te lenen, wanneer gaat mijn leenperiode dan in?

Je leenperiode gaat in op de ophaaldag van je order. Klik hier voor ons ophaalschema en check welke dag dat voor jou is. Je mag je order dan uiteraard ook later ophalen maar vanaf deze datum gaat ook je rekening lopen.

Hoe lang mag ik iets lenen?

Een kledingstuk mag je zo lang of kort lenen als jij wilt, dat kan zijn een dag, een week of drie maanden. Verder hanteren we een minimale leenperiode van 14 dagen onafgebroken lenen. Je mag binnen die 14 dagen dus zo vaak wisselen als je wilt. Vb. Je leent een broek en wisselt deze na 5 dagen in voor een trui. De trui leen je nog eens 10 dagen waarna je deze retourneert. Hierbij heb je dus aan de minimale leenperiode van 14 dagen voldaan omdat je in totaal 15 dagen geleend hebt.

Wat als ik iets online bestel en ik pas het niet?

Het leuke aan het leensysteem is dat je het altijd kunt inwisselen voor iets anders. Twijfel je of iets past? Vraag ons voor meer informatie. We kunnen je altijd extra foto’s sturen, iets voor je opmeten of een videootje voor je maken. We doen dat graag dus laat het ons gerust weten als je dat wilt. Eventuele verzendkosten voor het retourneren of wisselen van items zijn voor jezelf.

Hoe breng ik een geleend item weer terug?

Check voor het retourneren op het kledingkaartje of in jouw account naar de wasvoorschriften en lever je kledingstuk volgens deze instructies in.
Wil je langskomen bij onze library om te retourneren? Het registreren en verwerken van je retouren doen wij voor je in de library dus je kunt gewoon langskomen. Retourneer je via een swap.point of per post? Klik dan hier voor de retourinstructies.

Moet ik mijn geleende items zelf reinigen?

Sommige kledingstukken die je leent ontvangen we graag schoon van je terug, zodat het direct weer de library in kan. Van andere items (met fragiele of gecompliceerde materialen) nemen wij de reiniging op ons (wil je het zelf reinigen? Dat mag zeker, maar wel op eigen risico). Op het label van elk kledingstuk vind je korte wasinstructies die wij per kledingstuk hebben bepaald. Hier vind je alle wasinstructies op een rijtje.

Wat als ik een geleend items kwijt ben geraakt?

Kun je een item helemaal niet meer terug kunt brengen, dan moeten we 100% van de verkoopprijs in rekening brengen 

Betalen


Hoe betaal ik voor wat ik leen?

Alle betalingen voor het lenen gaan via automatische incasso. Bij je eerste bestelling vragen we om een SEPA machtiging, waarmee je ons toestemming geeft de verschuldigde bedragen van je rekening af te schrijven. Aan het einde van de maand berekenen we hoeveel credits je hebt geleend en passen we een staffelkorting toe. Het eindbedrag wordt aan het begin van de volgende maand van je rekening afgeschreven.

Kan ik ook lenen zonder automatische incasso?

Nee we werken uitsluitend met automatische incasso.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

De leenkosten wordt met automatische incasso afgeschreven. Alle overige directe betalen kun je met Ideal betalen.
 

Inbreng


Kan ik mijn eigen kleding inbrengen bij Lena?

We kopen geen kleding in van particulieren. Heb je mooie items die een tweede leven verdienen, mag je natuurlijk altijd aan ons doneren. Je kunt hiervoor altijd langskomen in de library of stuur ons een mailtje als je het op een andere manier wilt doen.
 

Retourneren


Hoe kan ik leen items retourneren?

Check voor het retourneren op het kledingkaartje of in jouw account naar de wasvoorschriften en lever je kledingstuk volgens deze instructies in.
Wil je langskomen bij onze library om te retourneren? Het registreren en verwerken van je retouren doen wij voor je in de library dus je kunt gewoon langskomen.
Retourneer je via een swap.point of per post? Klik dan hier voor de retourinstructies.

Kan ik een item wat ik online gekocht heb ook retourneren?

 Bij een aankoop heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je order. Laat het ons wel even per email weten als we (een deel van) je bestelling terug kunnen verwachten. Zodra we het item helemaal in goede orde en dus ongedragen hebben ontvangen zal het aankoopbedrag + verzendkosten heen zsm worden teruggestort op je rekening.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn kooporder?

De verzendkosten voor de retourzending zijn voor jou. Wanneer je een order retourneert via een swap.point zijn hier geen kosten aan verbonden.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn leenorder?

Retourneren van een geleend item is bij de library en swap.points altijd gratis. Wil je iets per post retourneren, dan zijn de kosten hiervoor voor jou.


 

Verzenden en Ophalen


Versturen jullie ook naar mijn huis?

Zeker! Je kunt in de checkout voor deze optie kiezen. De verzendkosten zijn dan wel voor jouw rekening. Verzendkosten heen zijn €4,95 en voor de verzending retour mag je een eigen pakket service kiezen.

Wat zijn de verzendkosten?
Als je een swap.point in de buurt hebt kun je daar het gebruik van maken. Dat is gratis! Als het pakket naar je huis wilt laten versturen zijn de verzendkosten €4,95. Voor verzending retour mag je een eigen pakket service kiezen en zijn de kosten voor eigen rekening.

Kan ik mijn order ook ergens ophalen?
Je kunt je bestelling altijd in onze library ophalen of één van onze swap.points ophalen. Dat is gratis! Dit geldt natuurlijk ook voor retourneren.

Doen jullie ook aan spoedverzendingen?
Je kunt de ophaaldagen in dit overzicht vinden. Heb je iets eerder nodig? Neem dan even contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.